Wat is pesten?

De helft, agressieve vervolging van het ene kind naar het andere. Tegenwoordig wordt de schaal van dit fenomeen steeds meer merkbaar: 44% van de Russische kinderen van 11 jaar en 27% van de 15-jarige adolescenten wordt objecten van pesten en spot. De video -commentaren van de existentiële psychotherapeut Svetlana Krivtsova.

Schade toebrengen, agressieve vervolging van het ene kind met het andere – dit is een fenomeen met een lange geschiedenis. Maar vandaag wordt de schaal ervan steeds meer merkbaar: volgens WHO-gegevens wordt 44% van de Russische kinderen van 11 jaar en 27% van de 15-jarige adolescenten objecten van pesten en spot. 42% van de schoolkinderen geeft toe dat ze zelf bezig waren met pesten, en 20% – herhaaldelijk.

Op de lagere school begint geweld met een racketeering – wanneer middelbare scholieren geld en mobiele telefoons van jongere nemen. Kinderen hebben 11-15 jaar oud in roddels, vernederende grappen, boycott. De pijn, eenzaamheid, een gevoel van hopeloosheid dat het slachtoffer van de vervolging -ervaringen zeer nauwkeurig wordt aangetoond door Rolan Bykov in de film gebaseerd op Vladimir Zhelezelikov’s boek “Scarecrow” (1983) – ze zijn vandaag herkenbaar.

Stieren (van Engels. Bully – Hooligan, Brawls, verkrachter) – Psychologische terreur, kloppen, vervolging van de ene persoon door de andere. Minder radicale acties – roeping, obscene grappen, roddels – worden mobbing genoemd. Hun belangrijkste kenmerken:

  • De ongelijkheid van de krachten van de agressor en het slachtoffer.
  • Herhaalbaarheid van geweld.
  • Acute emotionele reactie van het slachtoffer.

Psychologieën: die het vaakst letsel begint?

Svetlana Krivtsova: Het begint altijd met het letsel: om uw autoriteit te bevestigen, wat voordeel te krijgen of gewoon plezier te hebben ”, legt de existentiële psycholoog Svetlana Krivtsova uit. – De rest van de kinderen, waarmee ze de acties van de buller observeren, worden ze genegeerd of verontwaardigd en proberen ze in te grijpen. Maar zien dat het slachtoffer zich niet verzet, en de leraar ondersteunt hun initiatief niet, kinderen zijn hulpeloos en hun humeur kan veranderen – van sympathie voor het slachtoffer tot irritatie en onverschilligheid.

Beledigingen van klasgenoten, laster, afpersing – vaker gebeurt dit op scholen met een “verstopte” sfeer, waarbij menselijke waardigheid niet als waarde wordt gezien, waarbij de meeste kinderen apathisch en teleurgesteld zijn, waar hun behoefte aan erkenning en begrip niet is voldaan. En integendeel: in het team waar een respectvolle houding ten opzichte van zichzelf en anderen wordt beschouwd als de norm, en een belediging voor de eer van een persoon is een moeilijkere schending dan verzuim of vandalisme, wordt elk geval van vijandschap of vervolging een uitzonderlijke gebeurtenis.

Die meestal een slachtoffer wordt van pesten?

Elke schooljongen, zelfs een sterke, kan de druk van een groep klasgenoten weerstaan, kan het worden. Maar sommige kinderen provoceren onvrijwillig leeftijdsgenoten en vaker dan anderen worden het slachtoffer van pesten. Onder hen zijn degenen die ongewoon gekleed of ‘vreemd’ zijn gedragen;Wie slordig is, is slordig. Jongens en meisjes die niet terug kunnen vechten, of zeer gevoelige kinderen, zijn gemakkelijk uit zichzelf te komen, maak ze snikken.

Schoolkinderen die met volwassenen kunnen opschieten dan met klasgenoten, om welke reden dan ook, klagen bij de leraar en volgen hem een ​​”staart”, zullen ook irritatie veroorzaken in plaats van sympathie van de klas. Vaak is een nieuwe student, die verschilt van klasgenoten – bijvoorbeeld meer open, initiatief, eerlijk, het slachtoffer worden van pesten. En de kinderen verwerpen de “vreemdeling”. Ten slotte gebeurt het dat de leraar zelf een aanstootgevende student in het team toewijst en,, het publiekelijk vernederd, de normen van toegestaan ​​gedrag voor schoolkinderen bepaalt.

En wie wordt een stier?

Deze kinderen groeien zonder verboden, weet niet wat de autoriteit van ouders is. En tegelijkertijd missen ze echt de aandacht en respect van volwassenen. Verlangen naar deze gevoelens veroorzaakt hen een sterke agressie, die een tijdje wordt onderdrukt: het kind kan haar niet in zijn ouders gooien, hij is op zoek naar een geschikt doelwit voor zichzelf.

Op school met strikte regels, in een sfeer van wederzijds respect, is een dergelijk kind gemakkelijker om zijn gedrag te beheersen. Maar indien mogelijk, straffeloosheid om zijn kracht en zijn ogen te laten zien op in zijn kracht. De meeste stieren zijn kinderen met uitgesproken narcistische karaktereigenschappen. Ze groeien zonder een interne sensatie van zelfvertrouwen, zelfworth, en daarom moeten ze zich altijd ten koste van andere mensen laten gelden om hun eigen superioriteit te bewijzen.

Hoe u narcistische kenmerken in uw kind kunt herkennen?

Egoïsme, de wens om het beste in elke situatie te krijgen, is al na 5 jaar zichtbaar – het kind is bijvoorbeeld voldoende het beste stuk van de tafel, en doet het kalm en vol vertrouwen. Maar helaas, vandaag, in een samenleving gericht op extern succes en consumptie, wordt de wens van het kind om in alle eerste te zijn voor veel ouders een reden voor trots.

Bovendien zijn de ouders van Buller vaak zo narcistisch als hun kind. Ze kunnen hem wreed straffen, maar hij zal het kwaad breken op het volgende slachtoffer. Ongeveer 50% van de kogels zelf slachtoffers – in hun familie of in een ander team.

Heuvels voor de leraar

Zoek niet schuldig – help integendeel de kinderen zorgen voor wie het slachtoffer was. Hier is de situatie: twee meisjes hebben de derde boycot aangekondigd. De leraar, die de toestemming van het slachtoffer en haar ouders heeft ontvangen, organiseert de bijeenkomst: hij nodigt de initiatiefnemers van de boycot uit en vier meer jongens die een neutrale positie innemen (twee https://stijvepik.com/de-pil-voor-mannen-of-alles-wat-de-potentie-verhoogt/ van hen zijn sterke jongens). Hij legt de kinderen uit wat het meisje voelt en vraagt ​​de kinderen om twee of drie mogelijke oplossingen te bedenken over hoe ze haar lijden kan verminderen. Kinderen voelen het belang van hun missie en worden actief opgenomen in het “project”. Een keer per week ontmoeten alle deelnemers elkaar en praten over hun successen. Na 5-6 dergelijke vergaderingen put de situatie in de regel volledig uit.

    답글 남기기

    이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다